اخبار ویژهادبیاتخبرها

بررسی سفرنامه «مسیل» در نشست عصری با سفرنامه

نخستین نشست «عصری با سفرنامه» با حضور دکتر محمد جوادفر مدیر مرکز مطالعات سفرنامه به بررسی سفرنامه اربعینی «مسیل» نوشته زهره عیسی‌خانی اختصاص یافت.

به گزارش هنرقم، در ابتدای این نشست که از جمله سلسله نشست‌های «عصری با سفرنامه» با موضوع سفرنامه‌های اربعین بود و در سالن آسمان حوزه هنری قم برگزار شد، دکتر محمد جوادفر خاطر نشان کرد: در این سلسله نشست‌ها سفرنامه‌هایی از نویسندگان قمی را معرفی خواهیم کرد. بیش از ۱۲ سفرنامه با موضوع اربعین از نویسندگان قمی موجود است که تا اربعین امسال سعی می‌کنیم با حضور نویسندگان‌شان، تعدادی از آنها را به صورت منسجم به جامعه فرهنگی و ادبی معرفی کنیم.

سفرنامه‌هایی که بانوان نوشته‌اند تراز بالاتری دارد
جوادفر همچنین گفت: در خصوص سفرنامه‌های اربعینی خوب است به این نکته اشاره کنم که بیش از ۵۰ سفرنامه اربعینی‌ی منتشر شده، داریم که مختص پیاده‌روی اربعین هستند. اما در حالی‌که سفرنامه‌های اربعین از لحاظ کمیت تراز بالایی دارند از نظر کیفیت در مقایسه با دیگر سفرنامه‌ها تراز بالایی ندارند. ما در سلسله جلسات آتی مروری داریم بر سفرنامه‌های اربعین و آنها را از لحاظ متن، زاویه نگاه و … با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.
وی در بررسی سفرنامه «مسیل» نیز گفت: عموما سفرنامه‌هایی که از بانوان وجود دارد از نظر کیفی و محتوا از سفرنامه‌هایی که آقایان نوشته‌اند تراز بالاتری دارند. دلیل عمده اش هم این است که بانوان به نکات ریز و ظریف توجه می‌کنند و بیان لطیف و احساسی‌تری دارند و این برای خواننده خوشایند است.

«مسیل» ادای دین است به سفر‌های اربعین
همچنین زهره عیسی‌خانی در شرح علت نگارش سفرنامه «مسیل» گفت: سفر‌های اربعینی که داشتم چنان در زندگی و احوالم موثر بود که احساس کردم باید آنها را مکتوب و عرضه کنم و به این وسیله ادای دینی داشته باشم.
وی خاطر نشان کرد: معمولا کسانی که درک بالایی از فضا‌های معنوی و زیارتی دارند از اینکه تجربیاتشان را مکتوب کنند اکراه دارند. متاسفانه این ملاحظات باعث می‌شود این نوشته‌ها آن‌طور که باید و شاید به دل ما ننشیند.
عیسی‌خانی در ادامه گفت: در این کتاب یکی از موضوعاتی که برای من مهم بود بحث ساده نویسی بود. یکی از دلایل عدم ارتباط جامعه‌ای که خیلی مطالعات دینی بالایی ندارد با کتب مذهبی این است که ادبیات و لغات سنگین، عبارت‌های عربی و یا نگاه عارفانه ثقیلی که شاید برای همه قابل درک نباشد، در این نوع کتاب‌ها به کار بسته می‌شود و من سعی کردم در این سفرنامه از این مسئله دوری کنم.
سلسله نشست‌های «عصری با سفرنامه» از این پس عصر پنجشنبه هر هفته در حوزه هنری قم برگزار می‌شود و حضور در آن برای عمومی علاقمندان آزاد و رایگان است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا